Beeldvormend onderzoek

Beeldvormend onderzoek

naar juveniele dermatomyositis

Doel: ontwikkelen van niet-invasieve onderzoeken voor het vaststellen van een ontstekingsbeeld in verschillende spiergroepen bij  kinderen met juveniele dermatomyositis.

In samenwerking met dokters in Nijmegen wordt gezocht naar een manier om het echo-onderzoek van de spieren te  optimaliseren, zodat het bij het vervolgen van de ziekte mogelijk is om met behulp van echo vast te stellen of er weer  ontstekingsactiviteit in de spier aanwezig is, of dat er sprake is van restschade.

Nieuws per 29 juni 2013

Bij Juveniele Dermatomyositis speelt de skeletspier een belangrijke rol. Om beter te begrijpen wat er in de spieren gebeurt, is er  in het UMC St Radboud Nijmegen in 2005 door dr. Sigrid Pillen een onderzoek gestart. In dit onderzoek is een echo-apparaat  gebruikt. Met dit apparaat kun je zien hoe dik een spier is en of deze ontstoken of beschadigd is.

Een aantal kinderen en jongeren met JDM zijn gedurende een aantal jaren (meerdere keren per jaar) gemeten met dit echo-apparaat. Deze gegevens worden nu bekeken en zullen ook beschreven worden.
Dr. Pillen heeft sinds kort een aanstelling in het UMC Utrecht en gaat nu ook verder met haar echo-onderzoeken. De vorderingen worden kenbaar gemaakt via de onderzoeks nieuwsbrief .

Product toegevoegd aan mandje

Winkelmandje:

Subtotaal € 0,00
Totaal € 0,00
Meer info