MRS onderzoek

MRS onderzoek

bij juveniele dermatomyositis

Doel: vaststellen of er een verschil is in het metabolisme van de spier ten tijde van inspanning bij kinderen met juveniele  dermatomyositis.

MRI scans worden gebruikt om de spieren goed af te beelden.

Dankzij een hele nieuwe technische ontwikkeling is het mogelijk om ook de stofwisseling van de spier goed vast te leggen ten tijde van de beeldvorming (MRS scan). In een samenwerking tussen de afdeling kinderimmunologie, het  kinderbewegingscentrum van het WKZ en de Technische Universiteit in Eindhoven is er een vernieuwing aan deze techniek  toegevoegd. In een MRI/MRS scanner is een fietsopstelling gebouwd. Daarmee kan dus ten tijde van actieve inspanning de  stofwisseling in de spier worden vastgelegd.

Momenteel wordt in een onderzoek gekeken naar verschillen in de stofwisseling van de spieren bij kinderen met dermatomyositis (in een rustige fase van de ziekte) ten opzichte van gezonde kinderen. De eerste uitkomsten worden eind van dit jaar verwacht.
Vervolgens willen we ook graag kinderen in een actieve fase van de ziekte onderzoeken. Wellicht dat op grond van deze gegevens er een ander inzicht komt wat betreft training van de spieren in de verschillende fasen van de ziekte.

Product toegevoegd aan mandje

Winkelmandje:

Subtotaal € 0,00
Totaal € 0,00
Meer info