de Bas Stichting steunt onderzoek naar Juveniele Dermatomyositis

Nieuws van BAS
Folder 'Meer bekendheid voor JDM'

Folder 'Meer bekendheid voor JDM'

Wij zijn apetrots dat door inzet van velen we nu de folder 'Meer bekendheid voor JDM' voor huisartsen mogen publiceren. Door verspreiding …

Lees het hele artikel ›
Yoga tijdens de Kunstschouw op Schouwen-Duiveland

Yoga tijdens de Kunstschouw op …

Wat een geweldig initiatief....yogales voor het goede doel. Aanmelden kan via heuvman@hotmail.com

Lees het hele artikel ›
Symposium Myositis 25/26 mei in Duitsland

Symposium Myositis 25/26 mei in …

Op zaterdag 26 en zondag 27 mei vindt in Ludwigshafen (Duitsland) een symposium plaats over Myositis. Lees hieronder  voor meer informatie …

Lees het hele artikel ›
Heel Zeelandia loopt voor BAS en iedereen mag meedoen!

Heel Zeelandia loopt voor BAS e …

Zeelandia Ontspanning (de personeelsvereniging van Zeelandia) organiseert op zondag 24 juni een wandeltocht voor ’t hele gezin, maar ook …

Lees het hele artikel ›

Met BAS proberen
wij inzicht te geven in JDM

de BAS Stichting

Wie is Bas
Wie is Bas

Wie is Bas

De BAS stichting dankt zijn naam aan Bas van den Ouden, die op  5 juli 2010 op 9 jarige leeftijd is overleden aan juveniele dermatomyositis. De diagnose is half maart 2010 gesteld en Bas werd heel snel behandeld met prednison en methotrexaat.
Begin juni mocht de hoeveelheid prednison al heel voorzichtig omlaag. Maar nog geen week later kreeg Bas moeite met ademen en slikken en toen werd geconstateerd dat hij maar heel weinig zuurstof in zijn bloed had. Hij moest direct in het ziekenhuis blijven en een dag later werd hij naar het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam gebracht.
Het bleek dat hij ook ontstekingen in zijn longen had, waardoor deze niet meer goed functioneerden en waardoor er dus bijna geen zuurstof in zijn bloed was.

Ondanks de vele behandelingen die Bas heeft ondergaan en het supergevecht wat hij heeft geleverd, werden de ontstekingen in zijn longen niet minder en vier weken nadat het zuurstoftekort is geconstateerd, is de behandeling gestopt en is Bas in de armen van Annita overleden.

Lees meer over de BAS Stichting

Ook al is het nog een lange weg
met de hulp van BAS komen
we steeds een stukje verder

 

Ons doel

Ons doel

Het doel van de BAS Stichting! is geld bijeen brengen teneinde het onderzoek naar de ziekte juveniele dermatomyositis te ondersteunen, en donaties te doen aan rechtspersonen en instellingen die mede ten doel hebben om kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun ouders te ondersteunen, dit in de meest brede zin.
Naast het doel om geld bijeen te brengen voor onderzoek naar juveniele dermatomyositis is een ander belangrijk doel meer bekendheid geven aan deze ziekte. 

Juveniele dermatomyositis is vrij zeldzaam. Naar schatting krijgen in Nederland 5 per miljoen kinderen per jaar deze ziekte. Omdat dit aantal zo gering is, zijn ook veel huisartsen niet bekend met deze ziekte. En omdat de eerste verschijnselen van juveniele dermatomyositis lijken op griep gebeurt het nog vaak dat de diagnose niet snel gesteld wordt. 
En uiteraard is het zo dat hoe eerder de diagnose gesteld wordt, hoe sneller de behandeling gestart kan worden.

de BAS Stichting! wil deze bekendheid voor juveniele dermatomyositis verwerven door bij verschillende activiteiten aanwezig te zijn en daar informatie te geven. Maar ook met deze website hopen we veel mensen van informatie te voorzien. Ook zullen, met behulp van vrijwilligers, evenementen worden georganiseerd om meer bekendheid te krijgen en geld in te zamelen.

Sophie zet zich in voor BAS
Sophie zet zich in voor BAS

Sophie zet zich in voor BAS

Op 21 april jl. werden ook op basisschool De Bongerd in Oldenzaal de Koningsspelen gehouden, en elk jaar koppelen zij daar een maatschappelijk goed doel aan.
Dankzij Sophie Lansink, zelf JDM patiënt, oud leerling van deze school en op dit moment onderwijs assisten op De Bongerd, was dit jaar de BAS stichting het goede doel.
In de omgeving van Oldenzaal was er veel aandacht voor Sophie en de BAS stichting en we zijn Sophie en de school erg dankbaar voor hun inzet. 
De krant heeft een prachtig stuk over Sophie geschreven, wat absoluut de moeite waard is om te lezen. De link naar de krant vind je hier.

 

 

Yoga tijdens de Kunstschouw op Schouwen-Duiveland

Yoga tijdens de Kunstschouw op Schouwen-Duiveland

Wie helpen BAS
ISZO Visueel Z-Wear d-engine De Stacaravanmakelaar JANS Office Support

Product toegevoegd aan mandje

Winkelmandje:

Subtotaal € 0,00
Totaal € 0,00
Meer info